• Ερώτηση Τομεάρχη Εξωτερικών προς τον Υπουργό Εξωτερικών σχετικά με τον διπλασιασμό των μυστικών κονδύλιων του Υπουργείου Εξωτερικών όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" (16.02.11) 
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τομεάρχης Εξωτερικών

ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

τ. Υπουργός

Βουλευτής Β΄ Αθηνών

 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό των Εξωτερικών

κ. Δημήτρη Δρούτσα

 
 
Τετάρτη 16/2/2011
 
 

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου (βλ. τελευταίο τεύχος της εβδομαδιαίας εφημερίδας ¨ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ¨) για το 2011 διπλασιάστηκαν τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

    Ενώ, λοιπόν, το 2010 ήσαν 18 εκατ. ευρώ, για το τρέχον έτος (2011) έφθασαν τα 34,2 εκατ. ευρώ, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα. Και αυτό γιατί :

 

1.      Το 2011 είναι από τις δυσκολότερες - από πλευράς οικονομίας – περιόδους των τελευταίων 50 ετών, με αποτέλεσμα οι περικοπές που γίνονται σε όλα τα επίπεδα να είναι εξαιρετικά οδυνηρές, ιδιαίτερα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ η φορολογία έχει γίνει πλέον δυσβάστακτη για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

 

2.      Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποδεχθεί την ανάγκη να γίνει δραστική εξοικονόμηση πόρων σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα και το κάνει, κόβοντας ακόμη και κονδύλια ζωτικής σημασίας.

 

3.      Το Ελληνικό Διπλωματικό Σώμα έχει υποστεί ήδη αυτές τις δραστικές περικοπές, με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινή του λειτουργία και στην εκτέλεση της αποστολής του.

 

Οι Έλληνες Διπλωμάτες, μέσω της Ενώσεώς τους (Ε.Δ.Υ.), έχουν προειδοποιήσει την Κυβέρνηση, ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο, χωρίς να λάβουν την παραμικρή ουσιαστική απάντηση.

 
 
 

Κατόπιν όλων αυτών

 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
 
 
 
ο Υπουργός των Εξωτερικών
 
 
 

Γιατί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε αυτό το δεδομένο πλαίσιο μεγάλης ένδειας και οδυνηρών περικοπών, επέλεξε να διπλασιάσει τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και καλείται να εκθέσει τους ακριβείς λόγους που επέβαλαν τη συγκεκριμένη ενέργεια.

 
 
 
 
 
Ο ερωτών Βουλευτής
 
 
 
 
 
 
 
Πάνος Παναγιωτόπουλος