Παρέμαβαση μετά την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Βενιζέλου κατά την συζήτηση επί των άρθρων και του σ/ν του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: «Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών εποπτευομένων από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και άλλες διατάξεις» (29 Απριλίου 2009)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η παρέμβαση του αξιότιμου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ακούσαμε πριν από λίγο προκαλεί αισθήματα βαθύτατης θλίψης αλλά και ταυτόχρονα είναι αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων της ηγετικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και είναι πλήρως συντονισμένη σε ύφος και σε περιεχόμενο με τα όσα απαράδεκτα είπε αναφερόμενος στη χώρα μας ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και παράγων του πολιτεύματος Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο London School of Economics. Ο κύριος Παπανδρέου ξέχασε τις ευθύνες που έχει οι οποίες υπέρκεινται της κομματικής του ιδιότητας και αφορούν στο ρόλο που έχει ως παράγων του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής διαδικασίας και εξετράπη σε συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα, για το πολιτικό σύστημα, για τον πολιτικό βίο της χώρας οι οποίοι εκθέτουν και τον ίδιο και το κόμμα του. Απολύτως συντονισμένος στο ίδιο πνεύμα και στο ίδιο γράμμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως είπα και πριν, αποκάλυψε τις βαθύτερες προθέσεις της ηγετικής ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και όλα αυτά πότε, κύριε Πρόεδρε; Στο μέσο μιας χρονιάς όπως το 2009 που κατά κοινή ομολογία είναι η πιο κρίσιμη χρονιά για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση του τόπου μας την τελευταία πεντηκονταετία. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτές τις μέρες δημοσιεύεται η συνέντευξη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κυρίου Ζαν Κλοντ Τρισέ ο οποίος λέει αυτό που συναισθανόμαστε όλοι, ότι δηλαδή προχωρούμε σε μη χαρτογραφημένα ύδατα.
Αυτή λοιπόν τη χρονιά της υψίστης κρισιμότητας, αυτή τη συγκυρία στο μέσο του χρόνου επέλεξε η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να δείξει πού ακριβώς στοχεύει. Στοχεύει στο να εγκλωβίσει το πολιτικό σύστημα και τον πολιτικό βίο της χώρας στον ατέρμονα «κοχλία» της σκανδαλολογίας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., κύριε Πρόεδρε, θέλει να καταστήσει όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας και μαζί μ’ αυτόν το πολιτικό σύστημα, την καθημερινότητα του δημοσίου βίου σε μία σκοτεινή και γκρίζα ατμόσφαιρα σκανδαλολογίας ώστε να αποκρύψει την πλήρη αδυναμία του να διατυπώσει ουσιαστική πρόταση διεξόδου της χώρας από την κρίση. Βλέπουμε λοιπόν τι προτείνει. Ανασύρει από το συρτάρι του όλες περίπου τις μεγάλες κυβερνητικές αποφάσεις, αποφάσεις που αφορούν την οικονομία, την υπόθεση «Γερμανός», την υπόθεση του Ο.Τ.Ε., αποφάσεις για τις οποίες ανεξαρτήτως του αν έχει κινηθεί η δικαιοσύνη ή όχι, δεν έχει προκύψει πουθενά η παραμικρή ένδειξη περί ευθύνης πολιτικού προσώπου. Τι ζητάει; Ζητάει να μετατρέψουμε τη Βουλή από οίκο της δημοκρατίας και από τον ύψιστο θεσμό μέσα στον οποίο νομοθετούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή του Έλληνα και της Ελληνίδας σ’ ένα κτίριο όπου σε κάθε αίθουσα θα έχουμε μία ειδική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, σε κάθε αίθουσα θα έχουμε μία Εξεταστική Επιτροπή και σε όσες αίθουσες περισσεύουν θα έχουμε βάλει την κάλπη για να ψηφίσουμε, για να κατασκευάσουμε ενόχους.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιδιώκει να βυθίσει τη χώρα σε μία ατμόσφαιρα και σε μία διαδικασία ποινικού δικαστηρίου. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέλει να κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο ποινικό δικαστήριο και όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας υποψήφιους παραβάτες.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Την ίδια στιγμή φαίνεται, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν μελετούν τις ίδιες τις δημοσκοπήσεις. Πριν από λίγες μέρες στο κανάλι MEGA –δεν είναι η μόνη δημοσκόπηση, απλώς αναφέρομαι γιατί είναι η πιο πρόσφατη, είναι της περασμένης Δευτέρας- βγήκε στον αέρα μία δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, από την οποία προκύπτει ότι το 77,7% των ερωτηθέντων, της κοινής γνώμης, πιστεύει ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από τη διεθνή οικονομική κρίση που έχει εισβάλει και στο σπίτι μας, στο ελληνικό νοικοκυριό. Ένα 14,7% θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα σκάνδαλα όχι γιατί –και να μην παρεξηγηθεί αυτό- ο ελληνικός λαός δεν θέλει να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις γκρίζες και περίεργες υποθέσεις και καταγγελίες που φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά πιθανόν μέσω της διαδικασίας που προβλέπει το Σύνταγμα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Αυτό αποτελεί κοινή απαίτηση όλων μας. Και της κοινής γνώμης και των λειτουργών του πολιτικού συστήματος. Άλλο, όμως, αυτό, άλλο το καθολικό αίτημα να χυθεί άπλετο φως σε οποιαδήποτε σκοτεινή υπόθεση και καταγγελία και άλλο το άλλο άκρο, στο οποίο προ της αδυναμίας και της αμηχανίας του να διατυπώσει συνολική πρόταση για την οικονομική και κοινωνική κρίση εκτρέπεται η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Εμείς, κύριε Πρόεδρε, ως Νέα Δημοκρατία θα συντονίσουμε το Bήμα μας με όποιον θέλει πραγματικά να ξεκαθαριστούν όλες αυτές οι υποθέσεις. Το κάνουμε ήδη στην υπόθεση Παυλίδη και όπου αλλού χρειαστεί. Δεν θα συμπράξουμε, όμως, με καμία από τις κραυγαλέες αυτές μεθοδεύσεις, που έχουν ως στόχο να βυθίσουν τη χώρα σε μία υστερική εσωστρέφεια και σε ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και ποινικής παραβατικότητας. Δεν θα μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο ποινικό δικαστήριο, επειδή αυτό επιβάλλουν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και η βουλιμία για εξουσία της ηγετικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Εμείς θα ακολουθήσουμε την πορεία μας, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι, για την πρόοδο, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ελλάδα.