ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ Π.Σ.Α.Τ. .(21 Οκτωβρίου 2013)«Υπάρχουν εστίες ρατσισμού αλλά και εστίες φίλο-Ναζισμού στο χώρο της κερκίδας. Οι εστίες είναι ελάχιστες αλλά πρέπει να στρατευθούμε όλοι για να εξαφανίσουμε αυτά τα φαινόμενα τα οποία δηλητηριάζουν την εξέδρα και πάνω απ' όλα την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία διεξάγονται οι αγώνες και ευρύτερα οι αθλητικές δραστηριότητες».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε:

«Εγώ με τον Γιάννη τον Ανδριανό είμαστε μέλη της οικογένειας των δημοσιογράφων. Δεν ήρθαμε εδώ με την ιδιότητα του Υπουργού, ήρθαμε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου.
Υπήρξα δημοσιογράφος 21 χρόνια πριν πολιτευτώ και είναι τιμή μου το γεγονός ότι έχω δουλέψει και έχω προσπαθήσει από κοινού με πολλούς από τους συναδέλφους που βρήκα εδώ. Άλλωστε το αθλητικό ρεπορτάζ είναι μεγάλο σχολείο για την καλή δημοσιογραφία και έτσι πρέπει να το κρατήσουμε στο διηνεκές.
Θέλω να συγχαρώ όλους όσους βραβεύτηκαν σήμερα, όσους διακρίθηκαν, τα παιδιά των συναδέλφων αθλητικών συντακτών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθώς και τον ΠΣΑΤ που μαζί με την ΕΣΗΕΑ και τις Ομοσπονδίες Δημοσιογράφων δίνουν σκληρή μάχη αυτή την περίοδο για να βοηθήσουμε συναδέλφους δημοσιογράφους που πλήττονται από την ανεργία και την οικονομική κρίση.
Πρώτα από όλα όμως για να κρατήσουμε ψηλά το επάγγελμα ώστε να εξακολουθήσει να έχει ποιότητα, καλή ελληνική γραφή, ήθος και εντιμότητα. Αυτά πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα και στο χώρο του Αθλητικού Τύπου.
Κατά κοινή ομολογία περνάμε μία πολύ δύσκολη χρονιά.
Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να ξεκινήσουν ομαλά και να εξελιχθούν ομαλότερα τα πρωταθλήματα, είτε στα θέματα μετοχικού κεφαλαίου, είτε στα θέματα γηπέδων και υποδομών, είτε σε σχέση με άλλες εκκρεμότητες.
Θέλω να ζητήσω τη στενότερη συνεργασία μαζί σας, με τους αθλητικούς συντάκτες, σε όλους τους τομείς.
Βοηθείστε να πέσουν οι τόνοι, να αποφύγουμε τις ακρότητες και τις υπερβολές.
Θέλουμε να σας έχουμε συνομιλητές και συνδιαμορφωτές της καθημερινής μας πολιτικής.
Συγχαρητήρια στον ΠΣΑΤ, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να συνεχιστεί αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία».