ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ κ Π ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . (25 Απριλίου 2010)ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

  κ. Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 

ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ  ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
 

Κύριε Πρόεδρε  της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Πρόεδρε  της Οργανωτικής Επιτροπής, φίλοι και φίλες από την Καλαμάτα και το Νομό Μεσσηνίας. 

      Η Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψή μας  για την Υγεία γίνεται εδώ  στην Καλαμάτα, στο Μεσσηνιακό Κόλπο, μπροστά σε ένα εξαιρετικό ακροατήριο, με ένα φρόνημα ψηλό, σε μια ιδιαίτερα όμορφη μέρα της άνοιξης.

      Δυστυχώς  αυτή η χαρά, η τιμή που νιώθουμε να είμαστε ανάμεσά σας, η δύναμη που παίρνουμε από τα μάτια σας, το γεγονός και μας τιμάει ιδιαίτερα- ότι είστε εσείς που αποτελείτε για πάρα πολλά χρόνια τον τροφοδότη ψυχής και αισθήματος του σημερινού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ότι είστε εσείς η πολιτική κοιτίδα από την οποία ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς, όλα αυτά τα ωραία συναισθήματα, όλη αυτή η ωραία ανθρώπινη αύρα, δεν μπορεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι το γενικό πολιτικό κλίμα, τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα την τελευταία Παρασκευή, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, 23 του μηνός, πέρασε σε ένα βαρομετρικό χαμηλό για τον τόπο μας.

      Ο τόπος μας ζει μια πρωτόγνωρη δύσκολη εμπειρία. Η χώρα, για πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια, μπαίνει υπό την επιτήρηση ενός Οργανισμού εξωευρωπαικού, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, -για αυτό μιλάω- o οποίος όπου παρενέβη παρήγαγε αποτελέσματα τα οποία δεν ήταν καθόλου θετικά για την κοινωνική συνοχή.

      Θα  σας μιλήσω ανθρώπινα, ελάχιστα λεπτά, για να συμμεριστώ ορισμένες σκέψεις μαζί σας. Χθες αργά το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για να ξεθολώσει το μυαλό από τη δουλειά, περπάτησα στο μέτωπο που έχει η Καλαμάτα, στον παραλιακό δρόμο, κατά μήκος της θάλασσας. Ανέπνεα τον αέρα, την αύρα της θάλασσας, κοιτούσα τον τόπο, σκεφτόμουν ότι από αυτά τα χωριά- και το δικό μου χωριό είναι λίγο πιο πάνω από τη Μεσσηνία, είναι στην Αρκαδία, είμαστε στα σύνορα, στην Αγία Θεοδώρα- σκεφτόμουν, λοιπόν, ότι από αυτό τον τόπο, όπως και απ’ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά ειδικά απ΄ αυτό τον τόπο, ξεκίνησαν σπουδαίοι άνθρωποι που δημιούργησαν, που έκαναν την Ελλάδα περήφανη. Πήγαν στις τέσσερις άκρες της Οικουμένης, πάντοτε με την Ελλάδα στην ψυχή τους, στο φυλλοκάρδι τους. Ανταγωνίστηκαν με τεράστια συμφέροντα, τα νίκησαν, δημιούργησαν πλούτο ιδεών, συνέβαλαν στις επιστήμες, στα γράμματα, στην τέχνη.

      Κοίταξα γύρω μου την ομορφιά του τοπίου, σκέφτηκα για την τεράστια ιστορική κληρονομιά και είπα ότι είναι  ντροπή κάποιοι να λένε ότι αυτή η χώρα μοιάζει με τον Τιτανικό. Είναι ντροπή κάποιοι να λένε ότι αυτή η χώρα θα χρεοκοπήσει ή θα πτωχεύσει.

      Η χώρα αυτή έχει, όμως, μια ιστορική ατυχία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκαιρία, την δυσκολότερη συγκαιρία των τελευταίων 100 ετών, η διακυβέρνησή της βρίσκεται σε χέρια που δεν είναι αντάξια της σημασίας και της κρισιμότητας των ιστορικών περιστάσεων. Αυτή είναι η αλήθεια.

      Ο Ελληνικός Λαός στέκεται μπροστά στις τηλεοράσεις και- κατά κυριολεξία- βομβαρδίζεται από ειδήσεις που δεν μπορεί ακόμη να σταθμίσει πόσο σοβαρές είναι και, εν πάση περιπτώσει, πόσο θα επηρεάσουν την καθημερινότητά του. Ακούει ότι αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις, ακούει ότι έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο Ασφαλιστικό. Ακούει για περικοπές μισθών. Και αναζητεί, φίλοι και φίλες, σταθερά σημεία αναφοράς.

      Σε  μία Ελλάδα που αλλάζει έχουμε ανάγκη από κεντρικούς άξονες σταθερότητας και ασφάλειας. Αυτός ο κεντρικός  άξονας είναι ο δικός σας άνθρωπος, είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

      Ο Αντώνης Σαμαράς, η νέα Νέα Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία που ανασυγκροτείται υπό την ηγεσία του, που αναδιαμορφώνεται, που αναγεννάται πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά, η μεγάλη σύγχρονη Κεντροδεξιά, αποτελούν το βασικό άξονα που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε μία Ελλάδα όπου πολλά πράγματα αλλάζουν, σε μία Ελλάδα όπου ο κόσμος ανησυχεί αν θα πάμε στο καλύτερο ή στο χειρότερο.

      Με  τον Αντώνη Σαμαρά θα πάμε στο καλύτερο. Το εγγυάται, με τη νέα Νέα Δημοκρατία.

      Εάν ο τόπος έφθασε σε αυτό το δύσκολο  σημείο, έφθασε γιατί έχει κρίση  ηγεσίας. Ο Αντώνης Σαμαράς ανταποκρίνεται σε αυτό το αίτημα. Γιατί, όπως λέει ο λαός, τώρα είμαστε στα δύσκολα, τώρα είμαστε στη μεγάλη φουρτούνα, τώρα θέλουμε τους καπεταναίους. Δεν ψηφίζουμε τους πολιτικούς για να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Δεν ψηφίζουμε τους πολιτικούς για να μεταβάλλουν το δημόσιο βίο σε μία ατελείωτη πασαρέλα επίδειξης προσωπικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων.

      Ψηφίζουμε τον άξιο πολιτικό ηγέτη για να είναι καπετάνιος στη θύελλα. Για να πάρει το τιμόνι, να είναι ο πλοηγός, να είναι η πυξίδα, να μας οδηγήσει στη δύσκολη πορεία, να παρακάμψουμε τους υφάλους, τους σκοπέλους, να μας περάσει μέσα από τα δύσκολα και να μας βάλει σε υπήνεμο λιμάνι.

      Αυτός ο καπετάνιος, ο πλοηγός, η πυξίδα του Έθνους, της παράταξης, λέγεται Αντώνης Σαμαράς. Για αυτό πρέπει να είμαστε κοντά του.

      Τι  κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία; Είναι αλήθεια -το είπε και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος- ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει ένα δύσκολο φορτίο στην πλάτη της. Ναι, έγιναν σφάλματα στα 5,5 χρόνια. Ναι, δεν τρέξαμε ως Νέα Δημοκρατία, όπως έπρεπε να τρέξουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στο δρόμο της αλλαγής, στο δρόμο του ταχύτατου εκσυγχρονισμού της χώρας.

      Αυτό  δεν σημαίνει ότι θα μηδενίσουμε την προσφορά της Κεντροδεξιάς παράταξης στον τόπο. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι, εάν θέλουμε να έχουμε αξιοπιστία, πρέπει να αντιληφθούμε το μήνυμα που έστειλε πριν από λίγο, από εδώ από τη φιλόξενη γη της Μεσσηνίας, σε όλη την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

      Ζήτησε  ένα μεγάλο συγνώμη για τα λάθη, τις παραλείψεις, τα σφάλματα των 5,5 ετών. Είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα Να αφήσουμε τον Αντώνη Σαμαρά απερίσπαστο από τις ευθύνες του παρελθόντος να οικοδομήσει τη νέα Νέα Δημοκρατία, να οικοδομήσει το αύριο, να δώσει σιγουριά στον τόπο. Ήρθε η ώρα. 

      Ας  μην αναμιγνύουμε το νέο Αρχηγό με τα όποια σφάλματα, με τις όποιες παραλείψεις, με τις όποιες παρεκκλίσεις του παρελθόντος.

      Ο Αντώνης Σαμαράς είχε από την αρχή τη σωστή πολιτική για να αποφύγουμε την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επανειλημμένως έδωσε τις σχετικές συμβουλές στον Πρωθυπουργό. Ναι συμβουλές. Ο Σαμαράς ξέρει την οικονομική πολιτική. Ο Σαμαράς δεν ξέρει μόνο πολιτική, ξέρει και οικονομία.

Είδατε συγκεκριμένες  προτάσεις από τα χείλη του, είδατε συγκεκριμένες προτάσεις από τη Νέα Δημοκρατία. Αν είχαν ακουστεί ο Σαμαράς και η νέα Νέα Δημοκρατία, δεν θα είχαμε φτάσει στη μέγγενη, στον κλοιό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

      Αλλά  και τώρα, στα δύσκολα, τώρα στα  δύσκολα η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, με τα οποία θα περάσουμε τη δύσκολη περίοδο, θα μείνουμε όρθιοι, θα υπερασπίσουμε την κοινωνική συνοχή, θα κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας, θα αντέξει η Ελλάδα για να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από τον κλοιό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

      Ο Σαμαράς βάζει πλάτη στην Ελλάδα, δεν βάζει πλάτη στην Κυβέρνηση.  Φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

      Στη σημερινή συνδιάσκεψη σπουδαίοι  άνθρωποι από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι από το χώρο της ιατρικής, γιατροί που προέρχονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα, παράγοντες του κόσμου της Υγείας είναι έτοιμοι να μας εκθέσουν τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις.

      Να  ξέρετε ότι το πρόβλημα της Υγείας έχει, σε σχέση με τα οικονομικά του, άμεση εξάρτηση με το γενικότερο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και με τα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, που αποτελούν το βαθύτερο σφυγμό της Νέας Δημοκρατίας.

      Θα  τους ακούσουμε με προσοχή και  σεβασμό.  Φεύγοντας από τη Συνδιάσκεψή μας είναι καλό να γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας ανηφορικούς μήνες.  Έχουμε μπροστά μας ανηφορικά χρόνια.  Θα τα περάσουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι.  Με πλοηγό και καπετάνιο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

      Σταθείτε  δίπλα του, δώστε του περισσότερη δύναμη.  Θα κερδίσουμε το στοίχημα. Θα βγάλουμε την προσπάθεια πέρα.  Να είστε καλά.