ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ Π ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 8ο ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (27 Ιουνίου 2010)Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,

Σε λίγη ώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες του 8ου Τακτικού Συνεδρίου, με την ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Αβραμόπουλου και του αρχηγού της Παράταξης Αντώνη Σαμαρά.

 

Το Συνέδριό μας, καθώς κορυφώνεται, καθώς βαδίζει στο τέλος του, επιβεβαιώνει την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και τη συσπείρωση όλων των οπαδών της Κεντροδεξιάς γύρω από το νέο αρχηγό του Κόμματος.

Το Συνέδριό μας αναδεικνύει τη μεγάλη ανανεωτική προσπάθεια, τις νέες οργανωτικές δομές, τα νέα στελέχη στην πορεία προς ένα Κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα Κόμμα χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς βαρονίες, χωρίς φέουδα, χωρίς τζάκια. Όπως, ακριβώς, το δρομολόγησε μετά την εκλογή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Το Συνέδριο μας έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα, επιστρέφει στο χώρο των ιδεών, με κεντρική επιδίωξή της να καταστήσει τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό κυρίαρχο ιδεολόγημα. Τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό που αποτελεί μετεξέλιξη για τον 21ο αιώνα, του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού, όπως τον θεμελίωσε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 

Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι η κατεξοχήν αστική ιδεολογία στην Ελλάδα, που εκφράζει τα μικρομεσαία στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. Εκφράζει τον κόσμο της εργασίας, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Είναι η ιδεολογική αντίληψη της μετριοπάθειας, της αυτοπεποίθησης, που συνδυάζει τις αξίες της ανοιχτής κοινωνίας. Πίστη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, πίστη στα πολιτικά δικαιώματα, σε συνδυασμό με την ανάγκη του κοινωνικού ελέγχου στις Αγορές.

 

 

 

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,

Κάτω από τα φτερά της, η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, καλύπτει τα δύο παραδοσιακά πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα, που κυριάρχησαν στην Ελλάδα των τελευταίων 50 ετών: το λαϊκό δεξιό δημοκρατικό ρεύμα και το κεντρώο φιλελεύθερο πολιτικό ρεύμα.

 

Είμαστε η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Δεν υπάρχουν κεντρώοι και δεξιοί με υπόσταση εκτός Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πλειοψηφική Κεντροδεξιά, που έρχεται και πάλι, με νέα δυναμική στα πράγματα για να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα της χώρας.

Το Συνέδριό μας έδειξε ότι υπάρχει πολιτική δύναμη, ικανή να βγάλει την χώρα από την κρίση. Είναι η Νέα Δημοκρατία: Μία δύναμη με συνέπεια, μία δύναμη συγκροτημένη, μία δύναμη σοβαρή, μία δύναμη υπεύθυνη, μία δύναμη πολιτικά ισχυρή. Η νέα Νέα Δημοκρατία αναπτύσσει μία δυναμική ανατροπής των σημερινών συσχετισμών.

 

Προσέξτε με λίγο, θυμηθείτε με: Το επόμενο φθινόπωρο, δηλαδή σε λίγους μήνες από τώρα, οι συσχετισμοί θα είναι τελείως διαφορετικοί. Σε λίγους μήνες, τίποτα δεν θα είναι όπως είναι σήμερα. Θα δείτε μεγάλες δημιουργικές ανατροπές.

Και κάτι ακόμα: Η Νέα Δημοκρατία, με τον Αντώνη Σαμαρά, καλλιεργεί την αντίληψη ενός νέου πατριωτισμού για τον 21ο αιώνα. Αυτή η αντίληψη του νέου πατριωτισμού παρακολουθεί τις διαχρονικές αξίες του Έθνους, της Πατρίδας, της Γλώσσας, της Ιστορίας, μακριά από αντιδραστικά ιδεολογήματα, μισαλλοδοξίες και ρατσισμούς.

Ταυτόχρονα, όμως, κατανοεί τις νέες πραγματικότητες του 21ου αιώνα, για ανταγωνιστικότητα, δημοσιονομική εξυγίανση και ριζική μεταρρύθμιση του κράτους.

 

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,

Το ταξίδι που ξεκίνησε πριν και μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι εύκολο. Είναι, όμως, ένα ταξίδι συναρπαστικό. Αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Αξίζει τον κόπο να πείσουμε τον Ελληνικό λαό ότι είμαστε η συγκροτημένη και αξιόπιστη λύση. Αξίζει τον κόπο να συγκροτήσουμε ένα νέο κυρίαρχο πλειοψηφικό ρεύμα γύρω από τη Νέα Δημοκρατία.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλώ από αύριο, πιο δυνατά, με μεγαλύτερη αξιοπιστία να δώσουμε τον αγώνα δίπλα στην ηγεσία μας.

Να είστε καλά.