Δευτερολογία Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας υπ’ αριθμόν 450 για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. (17 Απριλίου 2013)«Για να μην αφήσουμε κάτι το οποίο πιθανόν δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι το τέλος. Διότι η κατάσταση που κληρονομήσαμε στα θέματα των ναυπηγείων είναι πολύ μπλεγμένη και πρέπει να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι προς κάθε  κατεύθυνση για να βρούμε τη λύση και πρέπει να βρούμε τη λύση και για την Ελευσίνα και για το Σκαραμαγκά και για το Νεώριο που είπε ο κύριος Κουίκ.

Δεν ενσωματώθηκε στην τροπολογία το νέο πλαίσιο της συμφωνίας γιατί δεν επέτρεπαν οι διαδικασίες. Θα μου πείτε γιατί βιάστηκε να κατατεθεί η τροπολογία με πρωτοβουλία βουλευτών. Γιατί; Διότι είμαστε σε συνεννόηση. Η κατάσταση στα ναυπηγεία δεν μπορεί να πάρει άλλες αναβολές, έρχεται Πάσχα, οι εργαζόμενοι έχουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης στην καθημερινότητά τους, το ξέρετε, το εισπράττετε και εσείς, είμαι βέβαιος ότι όλες οι πτέρυγες σκύβουν στο πρόβλημα, όλες οι πτέρυγες της Βουλής, με την ίδια ανθρώπινη ευαισθησία και πρέπει  η λύση να είναι άμεση.

Σας είπα, όμως, το καταθέτω στα πρακτικά, εν πρωτοτύπω, ένα από τα τρία πρωτότυπα, θα κυρωθεί από τη Βουλή και στη συνέχεια θα φέρουμε σε πολύ σύντομο χρόνο την τροποποίηση της συμβάσεως για να λήξει το θέμα για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με το Σκαραμαγκά μετά.

Είμαστε αποφασισμένοι να τα λύσουμε τα θέματα και σας ζητούμε να συμπράξουμε, να συνθέσουμε αντιρρήσεις, να δούμε τις διαφωνίες και όλοι να υπηρετήσουμε μια κοινή εθνική υπόθεση που είναι τα ναυπηγεία μας, η εθνική ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα».