Νέο Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. (6 Ιουνίου 2014)Νέο Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου διορίζεται νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η σύνθεσή του έχει ως εξής:
Πρόεδρος:
Πέτρος Μάρκαρης, Συγγραφέας, σεναριογράφος
Αντιπρόεδρος:
Νίκος Σέκερης, Παραγωγός κινηματογράφου
Μέλη:
Γιάννης Διαμαντόπουλος, Σκηνοθέτης
Γιώργος Μαυροψαρίδης, Μοντέρ
Ελπίδα Σκινδήλια , Σύμβουλος Επικοινωνίας- ΜΜΕ
Μπιάνκα Νικολαρεϊζη, Ενδυματολόγος- Σκηνογράφος
Γιάννης Γλέζος, Συνθέτης
Από τους σημαντικότερους, δημοφιλέστερους και πιο καταξιωμένους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπατριώτες μας, ο Πέτρος Μάρκαρης έχει διακριθεί ως δραματουργός, μεταφραστής, μελετητής του έργου του Μπρεχτ, σεναριογράφος του Θόδωρου Αγγελόπουλου και, βέβαια, ως συγγραφέας. Στην πλούσια λογοτεχνική παραγωγή του, για την οποία δεν παύει να βραβεύεται σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θίγει καίρια ζητήματα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει με ενάργεια και ευαισθησία τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Νίκος Σέκερης σπούδασε κινηματογράφο και υπήρξε παραγωγός πολλών βραβευμένων ταινιών, σημαντικών δημιουργών του Ελληνικού σινεμά, διαφορετικών γενεών και τάσεων, από τον Θόδωρο Αγγελόπουλο έως τον Αλέξανδρο Αβρανά.

Αφού σπούδασε στην Αθήνα, στη Φλωρεντία και στη Ρώμη, ο Γιάννης Διαμαντόπουλος εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και οπερατικές παραγωγές, πλάι στους Μπολονίνι, Κακογιάννη, Ντασσέν, Ρονκόνι κ.α. Συνέχισε ως σκηνοθέτης με πολλές πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες, για τις οποίες συνεργάστηκε με τους περισσότερους Ελληνες ηθοποιούς.

Σπουδαγμένος στην Ελλάδα και τη Βρετανία, βραβευμένος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης διακρίθηκε μεταξύ άλλων για την εργασία του στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου και στο «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Αφού σπούδασε στην Ελλάδα, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, η Ελπίδα Σκινδήλια διακρίθηκε εργαζόμενη σε θέματα επικοινωνίας και μάρκετινγκ τηλεοπτικών προγραμμάτων και εταιρειών όπως το Mega, τη Filmnet, τη Forthnet κ.α.

Βραβευμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος, η Μπιάνκα Νικολαρεϊζη είναι γνωστή από την εργασία της σε σημαντικές και δημοφιλείς ταινίες, όπως η «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη και το «Σκλάβοι στα δεσμά τους» του Τώνη Λυκουρέση.

Καταξιωμένος συνθέτης του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού, που σπούδασε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, ο Γιάννης Γλέζος έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους πάνω σε ελληνική και ξένη ποίηση και έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.