• Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με τη συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα στην εφημερίδα "Χουριέτ" (28.03.11)Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα στην εφημερίδα «Xουριέτ»,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
 

«Άργησε πολύ ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δρούτσας να απαντήσει στα όσα απαράδεκτα είπε, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Τούρκος ομόλογός του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Άφησε έτσι για αρκετές εβδομάδες αναπάντητους τους ισχυρισμούς του Τούρκου Υπουργού, με τους οποίους αμφισβητήθηκαν –με έμμεσο ή άμεσο τρόπο- κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.

Ως Νέα Δημοκρατία χτυπήσαμε, όταν έπρεπε, το «σήμα κινδύνου», αλλά η Κυβέρνηση σιώπησε τότε προκλητικότατα.

Τώρα προσπαθεί ο Υπουργός των Εξωτερικών να διασώσει τις εντυπώσεις και να απαντήσει εκ των υστέρων, παραβλέποντας ότι αυτό που έχει την καθοριστική σημασία και παράγει τα θετικά αποτελέσματα είναι να πράττουμε το σωστό στον κατάλληλο χρόνο και όχι «κατόπιν εορτής».