Παρουσία Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στην τελετή αποφοιτήσεως σπουδαστών της Σχολής Εθνικής Άμυνας στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. (31 Μαίου 2013)Την ανάγκη αλλαγών στη διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων με στόχο να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι σπουδές και οι διαδικασίες εκπαίδευσης και μόρφωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε 117 Ανώτατους και Ανώτερους Αξιωματικούς αποφοίτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας, σε εκδήλωση που έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών στην Αθήνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 63 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής.

Ο Υπουργός στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία της Σχολής, συνεχάρη τους αποφοίτους και τόνισε ότι το καλά εκπαιδευμένο και καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό, αποτελεί τον ύψιστο πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και σ'αυτήν την προσπάθεια καθοριστική είναι η συνεισφορά της Σχολής Εθνικής Αμύνης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε, παρά τις αντιξοότητες και τις περικοπές, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει πιστό στον όρκο του και δίνει καθημερινή μάχη για την Πατρίδα. Και υπογράμμισε: «Θέλω λοιπόν να επαναλάβω, και δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω γιατί τόσο εγώ όσο και ο Πρωθυπουργός το πιστεύουμε απόλυτα ότι η Πατρίδα σας ευγνωμονεί. Και είναι έτοιμη έχοντας πλήρη συνείδηση της προσφοράς σας, μόλις φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης να αποδώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο στελεχικό τους Δυναμικό τα οφειλόμενα. Γιατί αυτό είναι το χρέος μας και αυτό θα γίνει.»

Στην τελετή, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος απένειμαν τα πτυχία στους αποφοίτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας, παρέστησαν ακόμη, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπαρκούκης, πρώην Διοικητές της Σχολής, εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, εκπρόσωποι των γραφείων των Ακολούθων Αμύνης στην Αθήνα και συγγενείς των αποφοίτων.