Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) (7 Μαρτίου 2013)Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως ξέρετε, συνεδρίασε πριν από λίγο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε να κάνει αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα σας δώσω τη νέα σύνθεση της ηγεσίας υπογραμμίζοντας και τις αλλαγές που έχουν γίνει:

Παραμένει στη θέση του ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο μέχρι σήμερα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, μέχρι σήμερα Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, που όπως ξέρετε έχει την ευθύνη της ακριτικής περιοχής με έδρα την Ξάνθη-Κομοτηνή-Έβρο.

Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τοποθετείται  ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Αρχηγός  Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Εννοείται ότι η Κυβέρνηση αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους Αρχηγούς που αποστρατεύονται και να τονίσει τη μεγάλη προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Πατρίδα.

Μιλάω για τον μέχρι σήμερα Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο  Κωνσταντίνο Γκίνη, για τον μέχρι σήμερα Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χριστίδη και για τον μέχρι σήμερα Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Αντώνιο Τσαντηράκη. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσιογράφος: Είπατε για φρεγάτες και για τα γνωστά μεταξύ συνεργασίας με τους Γάλλους;

Π. Παναγιωτόπουλος: Όχι, όχι. Το αντικείμενο του σημερινού ΚΥΣΕΑ ήταν οι αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως συνηθίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος».