ελτίο Τύπου για το θάνατο του διευθυντή του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, Χαράλαμπου Κρητικού. (18 Οκτωβρίου 2013)Ο διευθυντής του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, γλύπτης Χαράλαμπος Κρητικός, πέθανε σήμερα σε ηλικία 65 ετών.
Γεννημένος στην Τήνο, ο Χαράλαμπος Κρητικός αποφοίτησε από το εργαστήριο γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Στη συνέχεια σπούδασε στην Ecole Superieure des Beaux Arts στο Παρίσι. Έζησε στη Γαλλία έως το 1987, εργαζόμενος ως γλύπτης/ συντηρητής σε σημαντικά αναστηλωτικά έργα, μεταξύ άλλων τού Μουσείου του Λούβρου. Παράλληλα, εξέθετε έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Γαλλία και κατόπιν στην Ελλάδα.
Διορίστηκε ως Διευθυντής του ΠΕΣΚΤΠΤ τον Απρίλιο του 2003. Ο Χαράλαμπος Κρητικός δεν περιορίστηκε μόνο στην καλλιτεχνική εκπαίδευση, αλλά μερίμνησε για όλα τα ζητήματα που αφορούσαν στην οργάνωση και στην υποδομή του Σχολείου, το οποίο τιμήθηκε για την προσφορά του στην τέχνη της μαρμαροτεχνίας με βραβεία και μετάλλια. Σε ετήσια βάση μεριμνούσε για την προβολή του έργου των σπουδαστών με συμμετοχή τους σε ομαδικές εκθέσεις στην Τήνο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.