-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με έρευνες που δρομολογει η Τουρκία στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου (16-09-2011)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
 

‘ Οι έρευνες, που δρομολογεί η Τουρκία στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και η ανακοίνωση της ότι προχωρεί σε συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ με την Κατεχόμενη Κύπρο, απειλούν ευθέως την ειρηνική συνύπαρξη, την καλή γειτονία και την συνεργασία των λαών στην ευρύτερη περιοχή.

 

Η Τουρκία με την συμπεριφορά της καταπατάει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

 

Τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές διεθνούς ταραχοποιού δεν ναρκοθετούν μόνο τις διμερείς σχέσεις των κρατών, αλλά αποτελούν βάναυση πρόκληση προς την Διεθνή Νομιμότητα και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την Διεθνή Κοινότητα και τους Διεθνείς Οργανισμούς.‘