-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών με αφορμή την εκκίνηση σεισμικών ερευνών από το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Πίρι Ρέις” και τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ. Τανέρ Γιλντίζ (23-09-2011)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

                Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την εκκίνηση σεισμικών ερευνών από το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Πίρι Ρέις” και τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ. Τανέρ Γιλντίζ, υπογράμμισε τα ακόλουθα:

                « Το δρομολόγιο, που θα ακολουθήσει το “Πίρι Ρέις”, θα κρίνει στην πράξη το κατά πόσον η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αποσταθεροποιεί την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις, που προέρχονται από τις δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων δεν είναι καθόλου θετικές από αυτή την πλευρά.

Ο κ. Ερντογάν έχει εγκλωβισθεί σε μια αδιάλλακτη και επικίνδυνη τακτική, η οποία θα οδηγήσει πολύ γρήγορα και την ίδια του τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

Σε κάθε περίπτωση η κλιμάκωση της έντασης και η επιδίωξη της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα πρέπει να προσκρούσουν στην απόφαση της Διεθνούς Κοινότητας να επιβληθεί η Διεθνής Νομιμότητα και να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και οι ρυθμίσεις του Δικαίου της Θάλασσας από όλα τα κράτη”.