-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με δηλώσεις Ερντογάν περί «ακατανόητης και άδικης θέσης της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (30-09-2011)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν περί «ακατανόητης και άδικης θέσης της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», υπογράμμισε τα ακόλουθα:

 

“Η θέση της Ελλάδος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την Διεθνή νομιμότητα και ταυτίζεται, εξ ολοκλήρου, με την μια και μοναδική ιστορική αλήθεια .

Γι αυτό και προκαλεί λύπη το γεγονός ότι ο κ.Ερντογάν έσπευσε να εκμεταλλευτεί την επίσημη επίσκεψη του στη FYROM για να δείξει για μια ακόμη φορά πως εννοεί την σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα, πως αντιλαμβάνεται τη γενικότερη στάση της χώρας του απέναντι στους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πόσο σέβεται τις ιστορικές παρακαταθήκες των λαών.

 

Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις ναρκοθετούν το πλαίσιο σταθερότητας, ασφάλειας, ειρηνικής συνύπαρξης και αρμονικής συνεργασίας των λαών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.»