-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με την περιοδεία του σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο (16-10-2011)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

 
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

            « Η Ν.Δ , ως το κατ’ εξοχήν φιλοευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει την «γέφυρα», που θα συνδέσει τα «αναδυόμενα» νέα κόμματα του Αραβικού κόσμου, που προήλθαν από την «Αραβική Άνοιξη», με τα ιστορικά πολιτικά ρεύματα της Ευρώπης και πριν από όλα με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Αυτό υπογράμμισε, ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ, Βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην περιοχή του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Σταύρου Λαμπρινίδη.

Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, συμμετέχοντας στην περιοδεία αυτή, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ν.Δ στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, συναντήθηκε μεταξύ των άλλων:

 
Στην Αίγυπτο:

·         Με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης («Αδερφοί Μουσουλμάνοι») κ. Μαχμούντ Μόρσυ.

·         Με τον Πρόεδρο του κόμματος «Συνασπισμός Νέων της Πλατείας Ταχρίρ» κ. Μοχάμεντ Άμπντ Ελ Μονεϊμ, που είναι ταυτόχρονα επικεφαλής του Πολιτικού Επιτελείου του υποψηφίου για την Προεδρία της Αιγύπτου κ. Μοχάμεντ Ελ Μπαρεντεϊ.

·         Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος « Άλ Γουάφντ» (Παλαιοφιλελεύθεροι) κ. Χασάν Σαϊντ Μπαντράουϊ και τον κ. Άμρ Χασάν Χέλμυ, μέλος της ίδιας επιτροπής.

·         Με τον Πρόεδρο του Κόμματος «Ελ Γκάντ» κ. Μούσα Μουσταφά Μούσα.

 

Στην Ιορδανία: Ο κ. Παναγιωτόπουλος έλαβε μέρος στις συναντήσεις του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Σταύρου Λαμπρινίδη με τον Ιορδανό Πρωθυπουργό κ. Μαρούφ Άλ Μπαγκίτ, με τον Ιορδανό Υπουργό των Εξωτερικών κ. Νάσερ Τζούντεχ, με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φάϊζαλ Ακέφ Αλ Φαγέζ, με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ατέφ Αλ Ταράουνι, καθώς και με την Αυτού Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλο Γ΄ .

 

Στον Λίβανο: Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ συμμετείχε στις συναντήσεις του Έλληνα Υπουργού των Εξωτερικών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου κ. Μισέλ Σουλειμάν, με τον Πρόεδρο της Βουλής και Αρχηγό του κόμματος «Αμάλ» κ. Ναμπίχ Μπέρρυ, με τον επικεφαλής του Συνασπισμού της Αντιπολίτευσης «14η Μαρτίου» και αναπληρωτή του Σαάντ Χαρίρι, πρώην Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Φουάτ Σινιόρα, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του Λιβάνου κ. Αμπντέλ Ατίφ Ζέϊν, ενώ παρακάθησε και στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Υπουργός των Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Αντνάν Μανσούρ.