-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με την θλιβερή επέτειο των Ιμίων (31-1-2012)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist
 

                                                                                                            Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2011

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Τιμούμε σήμερα τους πεσόντες Αξιωματικούς μας στην κρίση των Ιμίων: Τον Χρ. Καραθανάση, τον Π. Βλαχάκο και τον Εκ. Γιαλοψό. Η θυσία τους είναι σύμβολο αυταπάρνησης, εθνικής αξιοπρέπειας και απόλυτης προσήλωσης στα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού.

 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνουμε πως, παρά τις δύσκολες οικονομικές περιστάσεις, τίποτε δεν μπορεί να εξαναγκάσει τους Έλληνες σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, σε βάρος της ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Πατρίδας μας.

 

Μονιασμένοι και αποφασιστικοί, με ξεκάθαρη στρατηγική και Ένοπλες Δυνάμεις προσηλωμένες στο καθήκον τους, μπορούμε να εγγυηθούμε πως δεν θα επαναληφθούν δραματικά περιστατικά όπως εκείνα της 31ης Ιανουαρίου του 1996. Και κυρίως πως θα κατοχυρώσουμε απόλυτα τα δίκαιά μας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, προχωρώντας και στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».