-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με νέες προκλήσεις του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας στο Αιγαίο, σε βάρος των Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος (22-03-2012)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών,       κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“ Οι νέες προκλήσεις του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας στο Αιγαίο, σε βάρος των Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Ως εκ τούτου, το ζήτημα που ανακύπτει δεν αφορά μόνο στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, που είναι θεματοφύλακες των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Εννόμου Τάξεως.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι 25 χρόνια μετά την Ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου του 1987, το “ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ” φαίνεται ότι επιχειρεί να πραγματοποιήσει το ίδιο δρομολόγιο, που είχε κάνει τότε το “ΣΙΣΜΙΚ”, με απώτερο σκοπό να εξαναγκάσει την Ελλάδα να επιλέξει την αποχή από κάθε πετρελαϊκή έρευνα στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Η Τουρκική προκλητικότητα δεν θα περάσει, γιατί προσκρούει στην αποφασιστικότητα του Ελληνικού λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

 

Με την εξασφάλιση και την κατοχύρωση των Διεθνών συμμαχιών και συνεργασιών, που επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον της χώρας μας , όπως ακριβώς έκανε η Κυπριακή Δημοκρατία, από την εποχή του αείμνηστου Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει, στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, στην εφαρμογή του προγράμματος ερευνών για τον εντοπισμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που είναι πλέον βέβαιο ότι υπάρχουν στον υποθαλάσσιο χώρο των Ελληνικών θαλασσών αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδος.

 

Η προώθηση του προγράμματος αυτού αποτελεί μέγιστο κεφάλαιο για την εξασφάλιση του παρόντος και του μέλλοντος του σύγχρονου Ελληνισμού”.