-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης (26-03-2012)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών,       κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Η απόφαση Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αποτελεί θετικό γεγονός. Άλλα δεν αρκεί από μόνο του για να αποκαταστήσει τις τεράστιες καταστροφές, που έχει προκαλέσει, διαχρονικά, στις μειονότητες που ζουν στην Τουρκία, η ακραία εθνικιστική πολιτική του Κεμαλικού κράτους.

 

Ο ξεριζωμός που υπέστη ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου αποτελεί μία από τις μελανότερες σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας.

 

Αν θέλει πραγματικά η σημερινή Τουρκία να προσεγγίσει την Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει το σύνολο των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τον σεβασμό όλων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και να αναγνωρίσει, δημόσια, τις πράξεις γενοκτονίας και διωγμών σε βάρος διαφόρων εθνοτήτων, που απετέλεσαν τους συγκεκριμένους στόχους του Τουρκικού ακραίου εθνικισμού.

 

Διαφορετικά, μεμονωμένες αποφάσεις και ενέργειες δημιουργούν μεν εντυπώσεις, οι οποίες όμως «εξατμίζονται» γρήγορα μέσα στη σκληρή καθημερινότητα την οποία εξακολουθούν να βιώνουν όλοι οι μειονοτικοί πληθυσμοί στη σημερινή Τουρκία”.