-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία (30-03-2012)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist
Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών,       κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία αποτελεί κόλαφο για το “βαθύ κράτος” της Άγκυρας και ταυτόχρονα δικαίωση των θέσεων της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Με το ψήφισμα αυτό τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τιμούν την ιστορική παράδοση της Ευρώπης ως θεματοφύλακα του Διεθνούς Δικαίου, της Ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών.

 

Οι Ευρωβουλευτές που το ψήφισαν αποδεικνύουν ότι μέσα στην Ευρώπη της βαθύτατης οικονομικής κρίσης εξακολουθούν να υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες συγκροτούν πλειοψηφίες και καταλήγουν σε αποφάσεις, που θυμίζουν τις ιστορικές παρακαταθήκες εκείνων που θεμελίωσαν το Ευρωπαϊκό όραμα και την Ευρωπαϊκή ιδέα, κινούμενοι από ανθρωπιστικά ιδεώδη.

 

Η σημερινή Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η βαρβαρότητα της στρατιωτικής βίας και ο πολιτικός κυνισμός δεν αποτελούν διαβατήριο για να κατορθώσει το σύγχρονο Τουρκικό κράτος να πλησιάσει περισσότερο την Ευρωπαϊκή οικογένεια.

 

Η Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να πάψει να παράγει βία και επιθετικότητα εναντίον των γειτόνων της, αλλά και των μειονοτήτων που ζουν στο εσωτερικό της.

Πρέπει να μετασχηματιστεί σε μια ανοιχτή κοινωνία πολιτών, με αυθεντικούς και όχι πλασματικούς δημοκρατικούς θεσμούς, που θα κατοχυρώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικής προέλευσης και θα συγκροτούν ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο θα συμβάλλει στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή που ανήκει.”