-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας "Χουριετ" (04-04-2012)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών,       κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας “Χουριέτ”, σύμφωνα με το οποίο η Άγκυρα διαβίβασε στην Χίλαρι Κλίντον “πως τα δύο χωριστά κράτη θα είναι η μόνη επιλογή στην Κύπρο, εάν έως την 1η Ιουλίου δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό πρόβλημα”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Οι νέες απειλές της Τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή τη φορά με αφορμή την ανάληψη από την Κύπρο της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου, δείχνουν ότι η σημερινή Τουρκία – παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου – απομακρύνεται, αντί να προσεγγίζει, το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

 

Εναπόκειται στους φορείς της Διεθνούς Νομιμότητας, αλλά και στο σύνολο του Δυτικού κόσμου, να κάνουν την Τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να ασκεί εξωτερική πολιτική μέσα από τα σύνδρομα μισαλλοδοξίας του μεσοπολέμου, τα οποία τόσο ακριβά πλήρωσαν οι λαοί και η παγκόσμια κοινότητα .

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, πλήρες και ισότιμο μέλος όλων των Διεθνών Οργανισμών και βεβαίως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Γι αυτό θα ασκήσει και τα πλήρη δικαιώματά της, αλλά και τις υποχρεώσεις της, ως προεδρεύουσα χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το 2ο εξάμηνο του 2012, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η Τουρκία”.