-Δελτίο Τύπου Τομεάρχη Εξωτερικών σχετικά με δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α.Νταβούτογλου σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του διακόψει κάθε σχέση με την Ε.Ε. κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας (08-06-2012)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών,       κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του θα διακόψει κάθε σχέση με την Ε.Ε. κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, υπογράμμισε τα ακόλουθα:

 

“Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών, οι οποίες έγιναν παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής πολιτικής και Ασφάλειας Κάθριν Άστον και του Επιτρόπου Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, προσβάλλουν ευθέως τις θεμελιώδεις αρχές, τις αξίες και τους κεντρικούς θεσμούς – πυλώνες όλου του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

 

Είναι απορίας άξιο πως οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέχονται τέτοιου είδους τοποθετήσεις και συμπεριφορές από πολιτικό εκπρόσωπο κράτους, το οποίο, ενώ θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, αρνείται να συμμορφωθεί με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο σε πολλούς τομείς και εξακολουθεί να διατηρεί στρατεύματα κατοχής στο έδαφος τις ενιαίας, κυρίαρχης και ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή χώρας - μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αναλάβει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 την Ευρωπαϊκή Προεδρία.”