-Ερώτηση Τομεάρχη Εξωτερικών προς τον Υπουργό των Εξωτεριών κ. Σταύρο Λαμπρινίδη σχετικά με Σκοπιανή προπαγάνδα στις Βρυξέλλες με το ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό λεξικό» (23-06-2011)

Τιμή: 0.00€ Αγορά Wishlist
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό των Εξωτερικών
 

                                                                                                                                           Πέμπτη 23/06/11

 

ΘΕΜΑ : Σκοπιανή προπαγάνδα στις Βρυξέλλες με το ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό λεξικό»

 
 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου (βλ. «Ε.Τ.» Τρίτη 21.6.2011) η κυβέρνηση των Σκοπίων στο πλαίσιο της αλυτρωτικής προπαγάνδας, που ασκεί σε βάρος της Ελλάδος, ενισχύει την παρουσίαση ενός ψευδεπίγραφου «Μακεδονικού λεξικού» (!) σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση του «λεξικού» στην καρδιά της Ευρώπης εμφανίζεται να έχει το γνωστό «Ουράνιο Τόξο» , δηλαδή το «κόμμα» των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων» , το οποίο έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης σε βάρος της Ελλάδος.

Μάλιστα, το «Ουράνιο Τόξο» εμφανίζεται και ως μέλος του Ευρωπαϊκού κόμματος «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία», από το οποίο λέγεται ότι προέρχονται οι πόροι για την εκτύπωση, έκδοση και κυκλοφορία του συγκεκριμένου ψευδεπίγραφου «λεξικού».

Κατόπιν όλων αυτών:
 
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
 

Τι πρόκειται να κάνει για να αναδειχθεί ο ψευδεπίγραφος χαρακτήρας και το απαράδεκτο περιεχόμενο του συγκεκριμένου «λεξικού»;

Πως σκέπτεται να ενεργήσει η Ελληνική κυβέρνηση για να αναδείξει τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τέτοιες ενέργειες, αποτρέποντας ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλους παράγοντες της Ευρώπης από το να ενισχύουν ή να ανέχονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις;

 
 

                                                                                                                Ο ερωτών Βουλευτής

 
 
 
                                                                                                           ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ